جملات تصویری عاشقانه
عکس نوشته های زیبا
عکس نوشته های دلتنگی
عکس نوشته های تلگرام
عکس نوشته های غمگین و عاشقانه جدید
عکس نوشته های غمگین و عاشقانه جدید
منبع:
http://nationalinterest.org/commentary/russias-military-back-9181?page=show
ترجمه و تلخیص: اصغر ناصری
یکی از ویژگی های بارز دوران ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین، تعهد وی به احیای مجدد نیروی نظامی روسیه بوده است. پوتین بخوبی دریافته است که ضعیف نمایی روسیه آن را در برابر فشارهای خارجی و از هم گسیختگی امور داخلی آسیب پذیر خواهد کرد. در نتیجه پوتین تصمیم گرفت که ا.رتش بازمانده از دوران ابرقدرت شوروی را به یک نیروی کوچکتر، ولی مدرنتر، قابل تحرک تر و پیشرفته تر از نظر فناوری و متناسب با قابلیت های قرن بیست و یکم تبدیل کند.
روسیه اکنون در حال بزرگترین بازسازی نظامی از زمان فروپاشی اتحاد شوروی است. از سرگیری گشت بمب افکن های استراتزیک روسیه در اقیانوس اطلس و آرام، اعزام نیروهای عملیاتی به دریای کارائیب، هجوم به گرجستان در سال 2008 و گسترش مانورهای سالانه مشترک با ارتش و نیروی دریایی چین همگی در خدمت احیای تصویر روسیه به عنوان یک تهدید نظامی برای غرب هستند.
از نظر بودجه نظامی نیز به ارقام قابل توجهی بر می خوریم. بودجه ساخت کشتی نظامی
برای نیروی دریایی روسیه از ده درصد به حدود پنجاه درصد بودجه نیروی دریایی آمریکا
برای ساخت کشتی های جدید افزایش یافته است.
اختصاصی وبلاگ علم و تکنولوژی - پنجم مارس 2015
تیمی که توسط پل آلن همکار بیل گیتس در تاسیس شرکت مایکروسافت برای اکتشافات زیردریا هدایت می شد توانست باقی مانده یک کشتی جنگی متعلق به دوران جنگ جهانی دوم را در عمق آبهای ژاپن کشف کند. نکته جالب این جاست که یکی از خدمه سابق این کشتی با دیدن عکس ها توانست آن را شناسایی کند.
شیزوهیکو هاراگوچی در سال 1944 افسر آتشبار کشتی جنگی موساشی (Musashi) بود. این کشتی جنگی در سال 1943 به مقصد اقیانوس آرام ساحل را ترک کرد و به تاریخ اکتبر 1944در جنگ بزرگ خلیج لیت (Leyte Gulf) بین متحدین آمریکا و ژاپن غرق شد. حدود نیمی از 2400 خدمه این کشتی کشته شدند و تنها چند صد تن در نهایت به خانه هایی خود بازگشتند.
نبردناو عظیم موساشی
نبرد بزرگ خلیج لیت بزرگترین نبرد دریایی تمام تاریخ بشمار آمده است. در این جنگ عظیم که از 23 تا 26 اکتبر 1944 در نزدیکی سواحل فیلیپین جریان داشت، آمریکا و استرالیا با توان 300 کشتی جنگی و حدود 1500 هواپیما در یک طرف و امپراطوری ژاپن با 67 کشتی و 300 هواپیما در طرف دیگر به نبردی خونین پرداختند. در این جنگ ژاپنی ها برای اولین بار از حملات کامیکازی سازمان یافته استفاده کردند. نتیجه جنگ برای ژاپن فاجعه بار بود: خطوط تامین نفت برای ژاپن مسدود شده و حدود 12 هزار و 500 سرباز نیروی دریایی ژاپن جان باختند. این جنگ تقریبا تمامی توان رزمی دریایی ژاپن را از بین برده و راه را برای سقوط آن هموار ساخت. معروفترین نبردناو ژاپنی که در این نبرد از بین رفت موساشی بوده در کنار یاموتو از بزرگترین نبردناوهای تاریخ بشمار می رفتند.
منبع:
https://sg.news.yahoo.com/ex-crew-recognizes-photos-sunken-japanese-battleship-110025828.html
گردآوری و ترجمه: اصغر ناصری
در طول سی سال گذشته فناوری رادارگریز به جنگندههای آمریکایی کمک کرده که برتری هوایی خود را در سراسر جهان حفظ کنند. اما اکنون شرکتهای روسی در حال طراحی و به فروش رساندن تسلیحاتی هستند که به ادعای آنها میتواند پیشرفتهترین هواپیماهای جنگی موجود را ساقط کند.
حتی جدیدترین جنگندههای رادارگریز مانند F-35B Lightning II ممکن است با تهدیدات راداری و موشکی سهمگینی از سوی کشورهای رقیب آمریکا مواجه شوند.
سالون جهانی تسلیحات و تجهیزات جنگی ٢٠١٠ که در فرودگاه مشهور ژوکوفسکی[1] در حومه مسکو برگزار شد، بر حسب ظاهر یادآور نمایشگاههای صنایع دفاعی ایالات متحده بود. غرفههایی که درون یک آشیانه غار مانند به طور ردیفی برپا شده بودند و آنرا به سالون نمایش تبدیل کرده بودند. مهندسین و نمایندگان فروش درباره تجهیزات خود صحبت میکردند. کارکنان خودکارهایی به بازدیدکنندگان هدیه میدانند که نام و نشان شرکت بر روی آنها کنده کاری شده بود. بازدیدکنندگان روز اول بیشتر مشتریان بالقوه از کشورهای مختلف بودند و ملیت آنها از اروپای شرقی تا کشورهای آسیایی را شامل میشد. اما متمایزترین غرفه متعلق به شرکت آلماز آنتی[2] یکی از پیشگامان تسلیحات هواپیمایی و بزرگترین فروشنده سلاح در کشور روسیه بود. صفحه نمایش بزرگی که از سقف نمایشگاه شرکت آویزان بود انیمیشنی را نشان میداد که در طی آن یک موشک ساخت شرکت آلماز بسوی هواپیمایی مانند یکF-35C Lightning II (هواپیمای عمود پرواز نیروی دریایی) میشتافت. پس از برخورد موشک، انفجاری نارنجی رنگ هواپیما را از نظر محو میساخت.
این تصاویر تکان دهنده بود. ناظران غربی همواره به مشاهده برتری هواپیماهای جنگی آمریکایی چه در صحنههای جنگ واقعی و چه بر روی انیمیشن های تبلیغی عادت کردهاند. حکومت آمریکا حدود ١٦ سال وقت و ٣٩٦ میلیارد دلار هزینه برای تضمین بی رقیب بودن F-35 صرف کرده است و حالا روسها دارند سلاحهای دفاعی میسازند که میتواند آنها را از صحنه آسمان حذف کند؟
پشت سر یکی از مهندسین آلماز، جستجوگرهایی به نمایش گذاشته شده بودند که از رادار پیشرفته برای شکار هواپیما استفاده میکردند. چندتا از آنها برش خورده بودند تا ساختار داخلی آنها قابل مشاهده باشد: آرایه ای از صدها ماژول فرستنده/گیرنده T شکل و رایانهای در زیر آنها که می تواند حتی ناچیزترین انعکاس های راداری را ردیابی کند. این فناوری موشک را بسیار چابک و منحرف ساختن آن را بسیار دشوار میسازد. این سیستم موشک هدایت شونده اکنون در بسیاری از جنگندههای موجود روسی قابل نصب است.
سه سال از زمان برگزاری نمایشگاه تسلیحات ژوکوفسکی میگذرد و فروش تجهیزات ضدهوایی روسیه همچنان رو به افزایش است. شرکت آلماز آنتی در جبهه پیشرو این نهضت قرار دارد و مقامات این شرکت در رسانههای روسی اعلام کردهاند که اولین کارخانجات نوین دفاعی این کشور که در بیست سال گذشته بیسابقه بوده، به تولید تسلیحات ضدهواپیما خواهد پرداخت.
اینها خبر خوبی برای خلبانان آمریکایی و متحدین آن محسوب نمیشوند. پنتاگون همواره در تلاش بوده به تمامی نقاط جهان با هر درجه از دفاع ضدهوایی دسترسی داشته باشد. بیشتر هواپیماهای جنگی آمریکایی به گونهای طراحی شدهاند که از امواج رادار، ردیابهای الکترومغناطیسی و موشکهای حرارتی بگریزند. پنتاگون این رهیافت را کاهش قابلیت مشاهده[3] مینامد، در سایر نقاط دنیا از واژه رادارگریز[4] برای توصیف آن استفاده میشود.
تراویس شارپ یکی از تحلیلگران مرکز امنیت نوین آمریکایی میگوید: ”روسیه هنوز بر این باور است که باید نقش مهمی در دنیا بازی کند. تولید و فروش تجهیزات نظامی پیشرفته روشی برای اخطار به دولتهای دیگر است که نباید با روسیه یا متحدین آن طرف شد.“
فروش این تجهیزات سود زیادی نیز برای روسیه داشته است. در یک معامله جدید ٢ میلیارد دلاری شرکت آلماز آنتی ١٥ واحد آتشبار از سیستم متحرک موشکی ضدهواپیمای S-300PMU-2 به چین فروخت. هر واحد آتشبار دارای دو یا سه واحد رادار و چهار پرتاب کننده موشک است. رادار این سیستم میتواند بطور همزمان ١٠٠ هدف را ردیابی کند و هر پرتاب کننده قادر است چهار موشک پرتاب کند که با سرعت ٦ ماخ بسوی هدف میشتابند. به عبارتی با قیمتی معادل ٤ فروند F-22 Raptor میتوان آتشباری 60 تایی از چنین موشکی ترتیب داد. رادار تند و تیز S-300 و موشکهای پرسرعت این سیستم از خلیج تایوان محافظت میکنند و چتری حفاظتی بر سر نیروهای چینی در تهاجم احتمالی آنها به تایوان پدید خواهند آورد.
ترسناکتر از این موشکها سیستمهای راداری هستند که بزررگترین تهدید را برای هواپیماهای رادارگریز پدید میآورند. مهندسین دوره پس از جنگ سرد روسیه با دیجیتالی کردن سیگنالهای رادارهای VHF دهه ١٩٧٠ روح تازه و مخوفی در کالبد این سیستمهای راداری دمیدهاند. افزایش توان محاسباتی باعث ارتقای قابلیت این رادارها در گردآوری اطلاعات منسجم از دادههای در هم و برهم شده است. انعکاسهای راداری ضعیف VHF که قبلا به عنوان نویز پسزمینهای تفسیر میشدند اکنون قابل آشکارسازی و شناسایی هستند.
به اعتقاد متخصصین روسی این رادارهای VHF میتوانند هواپیماهای رادار گریز را شناسایی کنند. به ادعای انها آمریکاییها خود میدانند که برنامه فناوری رادارگریز آنها به شکست انجامیده است. از نظر برخی از کارشناسان آمریکایی، روسها در این زمینه اغراق میکنند، گرچه خود میدانندکه ادعای روسها چندان بیپشتوانه نیست.
اثر متقابل رادار و هواپیما از نوع فیزیکی است. بدنه هواپیمای رادارگریز طوری طراحی شده است که مانع رسیدن امواج رادار بسوی فرستندهها میشود. اما رادارها طول موج یکسان ندارند. افزایش بسامد یک موج طول آنرا کاهش میدهد. هرچه طول موج کوتاهتر باشد انعکاس دریافتی از هدف مفصلتر بوده و کیفیت بالاتری دارد.
در پایان میتوان گفت که اولویت های راهبردی قدرتهای بزرگ نیز تغییر یافته است. اکنون سرمایه گذاری در هواپیماهای بی سرنشین به اولویت اصلی تبدیل شده زیرا در نبود خطر جانی برای یک خلبان واقعی، قدرت ریسک هواپیمای مهاجم بسیار افزایش می یابد.
برگرفته از:
تالیف: اصغر ناصری
در دنیای ساخت و تولید و تعمیر و نگهداری، سفت کردن، کنترل و اندازه گیری گشتاور اعمالی به پیچ ها اموری حیاتی در کارایی تولید و کنترل کیفیت بشمار می روند. در صورتی که گشتاور پیچشی اعمالی به هنگام سفت کردن یک پیچ کمتر از حد لازم باشد، اتصال مزبور تولید ارتعاش کرده و ممکن است بتدریج شل شود. در طرف مقابل اگر گشتاور اعمالی بیش از حد لازم باشد اتصال ممکن است بریده و قطعات متصل به هم از یکدیگر باز شده و موجب عدم کارکرد دائمی یک دستگاه شوند. بنابراین برای جلوگیری از عواقب نامطلوب باید بهنگام سفت کردن اتصالات از آچارهایی استفاده کرد که قادر به اعمال گشتاور پیچشی معین و کنترل شده به یک اتصال پیچی هستند. به این آچارهای خاص در صنعت ما گشتاور سنج یا ترکمتر (Torque Meter) گفته می شودکه البته نام دقیق تر آنها Torque Tool یا Torque Wrench است.
یک کاربر در حال سفت کردن میل بادامک های موتور با استفاده از آچار ترکمتر
عدم استفاده از آچار ترکمتر در صنایع حساسی مانند صنایع هوایی می تواند فاجعه آفرین باشد. در مواردی عدم استفاده صحیح از این ابزار و اعمال گشتاور بیش از حد به پیچهای شلنگ های سیستم هیدرولیک کنترل هواپیما باعث پارگی این شلنگ ها و عدم کارکردسطوح آیرودینامیکی و در نتیجه سقوط هواپیما شده است. به دلیل اهمیت موضوع، آچار ترکمتر امروزه یکی از ابزارهای حساس صنعتی بشمار میرود.
در دنیای صنعتی امروزین صدها نوع ترکمتر تولید می شود که هرکدام دارای مکانیزم خاص خود هستند. نوع تق کننده (click type) از متداول ترین نوع این ابزار بشمار می رود و تخمین زده می شود بیش از 75 درصد آچار ترکمترهای مورد استفاده از این نوع هستند (شکل بالا). در این نوع آچارها، مقدار گشتاور اعمالی روی عددی در گستره کاری ابزار تنظیم شده و پس از اینکه گشتاور اعمالی به مقدار مورد نظر رسید، ابزار یک صدای تق بلند کرده و دسته آن اندکی (در حدود 3 درجه) آزاد و شل می شود. در این لحظه کاربر باید از اعمال گشتاور اضافی خودداری کرده و آچار را از دور پیچ باز کند. بدیهی است مقدار گشتاور مناسب برای بستن هر پیج بستگی به کارکرد دستگاه مورد نظر داشته و مطابق مشخصات فنی تعیین شده از سوی طراح یا سازنده معین می شود.
مکانیسم داخلی ترکمتر از نوع BRITOOL
آچارهای ترکمتر از تنوع بی مانندی برخوردارند. ده ها شرکت در سراسر دنیا به تولید این ابزار می پردازند که در زیر برخی از ابزارهای تولیدی آنها معرفی شده است.آچارهای دیجیتال دقیق ترین نوع بشمار می روند و پس از انها آچارهای عقربه ای در مکان دوم قرار دارند. در این آچارها باید اعمال گشتاور را تا رسیدن نشانگر به عدد موردنظر یا نمایش آن بر روی صفحه نمایشگر ادامه داد.
آچار ترکمتر ساخت شرکت King Tony
آچارهای ترکمتر ساخت شرکت Norbar
آچار ترکمتر ساخت شرکت HAZET
آچار ترکمتر دیجیتال ساخت شرکت HAZET
همانند هر ابزار اندازه گیری، آچارهای ترکمتر نیز باید قبل از استفاده کالیبره و تنظیم شوند. استاندارد مرجع برای کالیبراسیون ترکمترها ISO 6789 می باشد که به دسته بندی فنی انواع ترکمتر و ارائه روش کالیبراسیون آنها پرداخته است. یکی از شرکت های مرجع در زمینه کالیبراسیون ترکمتر و ارائه گواهینامه معتبر در ایران شرکت لکسر می باشد (www.laksar.com)
ترجمه: اصغر ناصری
بمب افکن B-2 Spirit مدرن ترین بمب افکن و هواپیمای ضربتی حال حاضر دنیا بشمار می رود. این بمب افکن رادارگریز تا بحال در هیچ راداری ردیابی نشده و با وجودی که در ابتدا برای حمل تسلیحات اتمی طراحی شده بود، با اصلاحات صورت گرفته می تواند انواع مهمات هوشمند از جمله 16 بمب دو هزار پاوندی هدایت شونده JDAM حمل کند
با این وجود این بمب افکن در دهه 1980 طراحی شده بود و از محدودیت های فناوری آن زمان رنج می برد. از جمله اینکه اساس یک هواپیمای مادون صوت است و برد آن 9600 کیلومتر است که برای انجام ماموریت های بین قاره ای کافی نیست. سوخت گیری هوایی نیز عملی خطرناک است که بمب افکن را در معرض آشکارسازی در رادارهای دشمن قرار میدهد.
بمب افکن B-2 Spirit
بمب افکن های نسل آینده حامل تسلیحاتی نوین مانند توپ لیزری، فریب دهندههای پیشرفته (decoys) و ویروسهای کامپیوتری برای از کار انداختن سیستمهای دشمن هستند. قابلیت نفوذ فوق العاده در فضای متخاصم و سیستمهای هدایتی برتر و قابلیت جنگ سایبری از ویژگی های این بمب افکن ها خواهد بود.
اما مهمترین ویژگی این بمب افکن ها موتورهای جت تطبیق پذیر آنها خواهد بود. این موتورها می توانند پیکربندی خود را در
حین پرواز تغییر دهند. در پرواز با سرعت بالا موتور جریان هوا را از توربوفان خود بسوی توربوجت پوسته بیرونی موتور هدایت خواهد کرد (مسیر سبز) و پیش رانه بالایی فراهم می کند که تنها در سرعت های بالا کارآمد است.
شرکت جنرال الکتریک مواد مرکب سرامیکی ابداع کرده است که در داغ ترین بخشهای موتور از جمله پره های قسمت فشاربالا و فشار پایین توربین بکار می روند. موتوری که بتواند هوای داغتری را تحمل کند (مسیر نارنجی) پیش رانه بالاتری تولید خواهد کرد.
تغییر مسیر گازهای خروجی یا vectored thrust به میزان تنها چند درجه می تواند هواپیما را قادر به دورزدن های بسیار تند و تیزتر و ارتقای عملکرد خود بنماید. کامپیوترهای کنترل پرواز میتوانند نازل های گاز خروجی را بطور خودکار بر اساس فرمانهای خلبان تنظیم نمایند.
موتورهای توربوفان مدرن دارای دوجریان هوای مرکزی و کنارگذر (bypass) هستند. اما در موتورهای نسل آینده جریان سومی (مسیر آبی) وجود خواهد داشت که برای تولید پیش رانه بیشتر به سمت مرکز هدایت می شود و با خنک کردن هوای داغ خروجی باعث کاهش دمای خروجی موتور و در نتیجه کاهش احتمال آشکارسازی آن توسط سنسورهای حرارتی دشمن می شود.
در نتیجه موتور این بمب افکن ها می تواند در دو مود اقتصادی (economy mode) و مافوق صوت عمل کند. بدین ترتیب که در ابتدای ماموریت با مصرف کمترین مقدار سوخت وحرکت با سرعت پایین صوت مسافت زیادی را بپیماید و در فضای متخاصم نیز با سرعت بالای صوت خود امکان آشکار شدن در رادارهای دشمن را تا حداقل کاهش دهد.
برگرفته از:
http://www.popularmechanics.com/military/a8938/how-the-next-gen-stealth-bomber-will-work-15438875/
اپل، سامسونگ، نوکیا، سونی اریکسون و دیگر برندهای معتبر با ارائه تلفن های همراه هوشمند خود اجازه می دهند تا کاربران علاوه بر مکالمه با تلفن های همراه به بازی، گوش دادن به موسیقی و تماشای ویدئو، ثبت تصاویر و ویدئو و دهها قابلیت جالب دیگر دسترسی داشته باشند.
با توجه به طیف متنوعی از قابلیتهای قابل اجرا بر روی تلفن همراه، جای تعجب نیست که عمر باطری تلفن همراه همواره یکی از نگرانیهای اصلی برای توسعه دهندگان، تولید کنندگان و کاربران تلفن های همراه است.
[ادامه مطلب را در اینجا بخوانید ...]
[ادامه مطلب را در اینجا بخوانید ...]
[ادامه مطلب را در اینجا بخوانید ...]
جملات تصویری عاشقانه
عکس نوشته های زیبا
عکس نوشته های دلتنگی
عکس نوشته های تلگرام
عکس نوشته های غمگین و عاشقانه جدید
عکس نوشته های غمگین و عاشقانه جدید
تو غربتی که سرده
تمام روز و شبهاش
غریبه از من و ما
عاشقم باش
عشق من عاشقم باش
که تن
به شب نبازم
با غربت من بساز
تا با خودم بسازم
عشق من عاشقم باش
تو خواب عاشقا رو
تعبیر تازه کردی
کهنه حدیث عشق رو
تفسیر تازه کردی
گفتی که از تو گفتن
یعنی نفس کشیدن
از خود گذشتن من
زون مکران
|
« مکران » شامل کوههاى خاورى – باخترى است که از سواحل دریاى عمان تا فروافتادگى جازموریان دنباله دارد. مرز باخترى این کوهها توسط خط عمان (گسل میناب) از زون برخوردى زاگرس جدا مىشود و در خاور پس از گذر از بلوچستان پاکستان تا محور لاس بلا (Las Bela) ادامه مىیابد. در امتداد محور لاس بلا، گسلهاى چپگرد « چمن(Chaman Fault) » و «اُرناچ نال (Ornach Nal) » معرف یک زون ترادیسى بین زون فرورانش مکران و زون برخوردى هند – اوراسیا است. گفتنى است که از 160 هزارکیلومتر مربع گستره مکران، حدود 70 هزارکیلومتر مربع آن در ایران و بقیه در پاکستان است.
از دیدگاه زمینشناسى، این رشته کوه، یک زمیندرز کهن است که به چهره یک منشور بر افزایشى، از کرتاسه پسین یا ترشیرى پیشین تا هولوسن، در فرا دیواره یک زون فرورانش کم ژرفا و کم شیب قرار دارد.
زمین ریختشناسى مکران پیوند نزدیک با الگوى ساختارى، شدت چینخوردگى و سنگ رخسارهها دارد. در یک نگاه کلى، بلنــدى این رشته کوه از شمال به جنوب کاهش می یابد. اسنید (1970)، مکران را به سه واحد فیزیوگرافى « پـادگانههاى دریایى » به موازات ساحــل، « نهشتههـاى آبرفتى شمال پادگانههــا » و « تپهها و بلندىهاى مکران » تقسیم مىکند. از سیماى ریختشناختى شاخص مکران مىتوان به آمیزههاى رنگین، برونزدهاى چهرهساز فلیشهاى وحشى(Wild Flysch) ، آمیزههاى زمینساختى (Tectonic Melange) و سواحل بالا آمده ( (Raised Beach پلکانى، خلیجهاى نعلـى شکل و گلفشانها اشاره کرد. بخش دریایى مکران به علت شیب تند فلات قاره پهنـــاى کمى دارد و در فاصلة 25 کیلومترى از ساحل، ژرفاى آب به 200 متر میرسد. گفتنى است که خمش سنگ کره اقیانوسى پیش از فرورانش و به ویژه عملکرد گسلهاى راندگى از عوامل چهرهساز مکراناند.
مکران نوعى اشتقاق درونقارهاى، به سن ژوراسیک پسین – کرتاسه پیشین در سکوى ایران است که با توجه به رفتار امواج صوتى و سرعت امواج در پىسنگ، با اقیانوسزایى همراه بوده است. به همین دلیل، پىسنگ ناحیه نوعى پوسته اقیانوسى با میانگین ستبراى حدود 7 کیلومتر است که با توالى ستبرى از رسوبهاى فلیشگونه و گاه شبه مولاس پوشیده شده که ممکن است تا حدود 10هزار متر ضخامت داشته باشند. در یک راستاى شمال به جنوب، پوشش رسوبى روى پىسنگ، جوانتر است. در شمالىترین بخش مکران مجموعهاى ا4 پوستههاى اقیانوسى و رسوبات پلاژیک کرتاسه بالا رخنمون دارند که به طور عموم با ردیفهاى فلیشى کرتاسه بالا – ائوسن پوشیده و یا در آمیختهاند. بخش میانى مکران با فلیشهاى الیگوسن، با چند دگرشیبى موازى درون سازندى و یک دگرشیبى زاویهاى در بالا، پوشیده شده است. رسوبهاى میوسن، به ویژه پلیوسن، بیشتر رخسارة آوارى دارد که بخش میانى تا ساحل دریاى عمان را زیر پوشش دارند. جوانترین رسوبهاى مکران، ماسهسنگهاى سست و کم سیمان به سن پلیو – پلیستوسن است که به ویژه در نواحى ساحلى با پادگانههاى دریایى کواترنرى پوشیده شدهاند.
به دلیل شرایط حاکم بر زون فرورانش، واحدهاى زمینساختى – چینهنگاشتى یاد شده، گاهى نظم چینهاى ندارند. در حاشیه شمالى کوههاى بشاگرد، آمیزهاى از پوستههاى اقیانوسى وجود دارد که نمونــه بارزى از آمیزههاى رنگین ایران است. در پهلوى جنوبى کوههاى بشاگرد، آمیزهاى از اولیستولیتهاى وابسته به پىسنگ و فلیشهاى پالئوژن وجود دارد که به آن « فلیش وحشى » نام داده شده است. آمیزة دیگر این ناحیه، آمیزههاى رسوبى است که در اثر گسلش و چینخوردگى شکل گرفته است. آمیزههاى سهگانه یاد شده که به طور عمده در کنار گسلهاى فعال رخنمون دارند، نشان دهندة ناآرامىهاى شدید و جریانهاى آشفته در حوضه رسوبى هستند.
در ناحیهمکران، چینها روند تقریبى خاورى – باخترى دارند که با جهت بیشینه کوتاهشدگى و فشار بیشینه در راستاى شمال خاور، هماهنگى دارد. کوتاهشدگى، بیشتر، با راندگى همراه است، به گونهاى که به تقریب مرز بسیارى از واحدهاى سنگ چینهاى از نوع راندگى است. بدینسان، ساختار مکران، الگویى فلسى(Imabricated) دارد که فلسها با گسلهاى معکوس پر شیب مرزبندى مىشوند و فرجام آن رانـده شدن فلس از پسخشکـى ( (Hinterland (N-NE) به سمت پیشخشکى (Foreland) (S - SW) است. این ساختار در اثر رویدادى پدید آمده که اوج آن در میوسن بوده و از آن پس نیز با شدت کمترى همچنان ادامه دارد زیرا که به لحاظ تداوم فرورانش، در ناحیه مکران،گسلها هنوز فعالاند و زمین به بالا آمدن ادامه مىدهد که این عمل با چینخوردگى، کوتاهشدگى و با پسروى خط ساحلى همراه است. گفتنى است که:
«گسل» هاى مکران، از نظر زمان پیدایش و نقش، از چند نوعاند :
«گسلهاى طولى(Longitudinal Faults) » که در آغاز از نوع گسلهاى نرمال بوده و همزمان با شکلگیرى حوضه به وجود آمدهاند ولى، در رژیمهاى فشارشى بعدى به گسلهاى راندگى با شیب تند به سمت شمال و شمال خاورى تبدیل شدهاند. از ادامه گسلها در ژرفا اطلاعى در دست نیست .
«گسلهاى مزدوج (Conjugated Faults) »، که از نظر روند و نوع به دو گروه قابل تقسیماند. گروه نخست، داراى روند شمال باخترى هستند که سازوکار امتداد لغز راستگرد دارند. گروه دوم، داراى روند شمال خاورى با سازوکار حرکتى امتداد لغز چپگردند. گسلهاى مزدوج، روند خاورى – باخترى ساختارها را قطع مىکنند و به یک همگرایى به طرف شمال، در داخل منشور برافزاینده اشاره دارند.
«گسلهاى نرمال ( (Normal Fault » که در ساحل مکران دیده میشوند. زمان پیدایش آنها کواترنر دانسته شده و پذیرفته شده است که خطى بودن حاشیه شمالى پادگانههاى دریایى و همچنین، بالا آمدن سواحل مکران نتیجه عملکرد این گسلهاست و حرکتهاى قائم این گسلها سبب شده تا پادگانههاى دریایى در سطوح تراز گوناگون سامان گیرند.
نیکوجهان، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان ایران است.این روستا در دهستان مخت و بر سر راه جاده ترانزیتی چابهار-نیکشهرقرار دارد. این روستا تا مرکز شهرستان نیکشهر حدود 20 کیلومتر فاصله دارد.این روستا به دلیل نزدیکی به رودخانه همه ساله در ایام تعطیل و خصوصا ایام نوروز پذیرای گردشگرانی از سراسر استان و کشور است.
خبرنامه وب سایت:
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 210
بازدید هفته : 2101
بازدید ماه : 5318
بازدید کل : 306623
تعداد مطالب : 828
تعداد نظرات : 11
تعداد آنلاین : 1
<-PollItems->
|
||